Editie 2017

Hieronder staat een lijst met de deelnemers van onze beurs van 2017.

 • Spellenclub Sint-Truiden


Spellenclub Sint-Truiden wil iedereen (volwassenen, jeugd vanaf 16 jaar en gezinnen met kinderen vanaf 14 jaar) die interesse heeft laten kennis maken met de nieuwe generatie bord- en kaartspellen.  Deze nieuwe generatie spellen vormt een plezante uitdaging voor jong en oud. Natuurlijk hoef je niet door alle spelregels te ploeteren: ervaren spelers leggen je die graag uit en helpen je op weg.
Wat is dan precies een modern gezelschapsspel?
Een spel waar je voor een groot stuk zelf kan kiezen wat je doet. Een spel waarmee iedereen tot het einde meedoet. Een spel waarbij ieders winstkansen tot het einde openblijven. Een spel waar je medespelers een belangrijker rol spelen dan je zelf zou willen. Een spel waarin ook volwassenen uitdagingen en spelplezier vinden. De titels van de spellen zijn meestal (nog) niet zo gekend bij het grote publiek. Toch zijn er van de toppers zoals 'Kolonisten van Catan' en 'Carcassonne' wereldwijd al enkele miljoenen exemplaren verkocht. 

Dat impliceert dus ook dat oudere klassiekers als Monopoly, Risk, Scrabble, Schaak of Stratego in onze club niet op tafel komen. Bij ons beleef je wél nieuwe spellen als: Pandemie, Blokus, King of Tokyo, Boonanza, Hoogspanning, Spokentrap, Weerwolven, Puerto Rico… en nog zo veel meer. De gezellige sfeer krijg je er zo bij. Want hoewel je steeds mag spelen om een spel te winnen, primeert in onze club toch het samenspelen en het spelplezier!
  
 
Spellenclub Sint-Truiden speelt twee keer per maand. 
 • De eerste vrijdag kan er vrij gekozen worden uit onze clubselectie.
 • De derde vrijdag is het themaspelavond. Die avond leggen we een selectie spellen op tafel rond een bepaald thema. 
Iedere spelavond worden er enkele nieuwe spellen -zowel eenvoudige kaart- of bordspellen, als meer complexe spellen- voorgesteld en uitgelegd. Zo leer je op een aangename manier nieuwe spellen kennen.  Ben je al een meer ervaren speler op zoek naar medespelers, dan ben je uiteraard evenzeer welkom.  Breng gerust je favoriete spellen mee.

Alle nodige gegevens (locatie, data, startuur) vind je op hun website: 
https://sites.google.com/site/spellenclubsinttruiden/
 • Boardgaming inc

Boardgaming Inc. is een Limburgse vereniging met als doel het samenbrengen van mensen die graag een goed bordspel spelen.  Ze spelen niet zozeer de alom gekende familieklassiekers (denk dan aan Monopoly, Risk, Levensweg, ..) maar kiezen vooral voor moderne bordspellen waarbij de spelbeleving centraal staat en inzicht belangrijker is dan geluk.
Ze zullen een variatie van spellen meebrengen en komen demonstreren.

http://boardgaminginc.be/

 • Ivo Dekoning

Ivo Dekoning is een Belgische spelontwerper die al enkele spellen heeft uitgebracht, maar ook altijd aan het werken is aan nieuwe ontwerpen.
Hij zou graag komen presenteren: 
- zijn 2 door Kosmos uitgegeven 'Nichtlustig. Labor Chaos' spellen (met Nederlandse variant) + een nieuw prototype met 80 extra kaarten (in het Nederlands).

- het prototype 'The Good Fortunes of Harry Kean': een spel voor 1 tot 4 spelers waarbij je als Harry Kean solo of met vrienden een ware lawine aan tegenslagen en ongelukken tracht te verijdelen en een aantal missies tot een goed einde probeert te brengen voor het te laat is.

- het prototype 'The Black Tower': een spel voor 1 tot 2 spelers in een donkere toren waarbij je om de wereld van een catastrofe te redden al dan niet samen een hels gevecht aangaat met 'phantom ghosts' and 'red devils' en vreselijke voetklemmen probeert te ontwijken.

- het prototype 'Moose Canyon': een spel voor 2 tot 4 spelers waarbij Indianen, die hun beste boogschutters kwijt zijn geraakt in een stammentwist, elanden met rollende rotsblokken i.p.v. met pijlen bestoken. Tactisch inzetten en letterlijk handig gooien van dobbelstenen kan wonderen doen.

https://boardgamegeek.com/boardgamedesig…/17674/ivo-dekoning


 • Portal games


Demo's voor uitgever portal games.
Boardgames that Tell Stories.
Beleef telkens weer een nieuw verhaal met je vrienden en familie. Meer info over de spellen naarmate we dichterbij de beurs komen.
 • Oberonn en Stip
Zowel bij Oberonn als bij Stip kan je terecht voor enkele demo's. Bij Oberonn kan je terecht voor enkele spellen voor de oudere spelers. Bij Stip kunnen de kleinste onder ons hun hartje ophalen met enkele spellen van o.a. Haba.

 • Black Box Adventures
De ontwikkelaars van Black Box Adventures komen met hun spel "Revenge of the Dictators": dé manier om je vrienden te verliezen met een spelletje. Stel je voor: elke dag zon, zee en strand in Hawaii, en daarnaast 2-5 verveelde dictators... In dit te competitieve bordspel race je van Hawaii naar het Witte Huis met als uiteindelijke doel wereldheerschappij. Echter...uiteindelijk kan er maar 1 dé dictator van Amerika zijn. 
Na hun geslaagde kickstarter komen ze dit spel graag nog een keertje uitleggen aan jullie.

 • Demo: "Adventures in Never Neverland

Dit is een prototype met in de hoofdrol Peter Pan en zijn vrienden.
Speel als Wendy, PeterPan, Tinkelbell of Kapitein Haak en voer verschillende geheime opdrachten uit om zo het spel te winnen.

 • De Limburgse Wolven


De Limburgse wolven zullen ook weer van de partij zijn. Wie is er een weerwolf en wie een onschuldige dorpeling? Kom het zelf meespelen om dat te ontdekken. • Tamps (co-op kaartspel) - The Mountain Men

Dit kaartspel moet je vooral spelen met een groep vrienden. Probeer zo snel mogelijk een set van 5 symbolen bijeen te krijgen en geef een geheim signaal aan je team. Dit spel is net gefund op kickstarter en zal bij ons te spelen zijn.

http://tamps.nl/ • Spellenclub diest: de SpellenbendeDe spellenbende Diest zijn een groep enthousiastelingen die hun liefde voor gezelschapsspelen willen delen met iedereen. • Spellenclub Lommel


2 tot 3 maal per maand is er een gezellige spellenavond in Lommel. Gevarieerd volk, en wat het belangrijkste is; een grote keuze aan gezelschapsspellen!
Van heroïsche bordspelen tot hilarische kaartspelletjes, wij hebben het in huis. Ook worden er regelmatig nieuwe gezelschapsspellen aangekocht om er zeker variatie in te houden.
Het staat je vrij om eens een spellenavond te gaan kijken. De eerste spellenavond is immers gratis. Ideaal dus om eens uit te proberen.
Kijk gerust eens rond in hun site. Je vind er allerlei weetjes over ons.


 • Stratego Waterloo


Speel de Slag van Waterloo na met het Franse leger, de Geallieerden en Pruisische leger. 

Wil jij de veldslag tussen het Franse leger onder Napoleon en het geallieerde Engelse, Nederlandse en Pruisische leger onder Wellington en Blücher een eigen wending geven? Kom in actie en zorg ervoor dat jij deze strijd wint!

Het speelbord geeft het landschap weer zoals het was. Met de 105 speelstukken kun je voor een lange tijd plezier hebben en een strategische opstelling maken om de rivalen te verslaan! Met de kaarten voor het speelbord kun je het Waterlooscenario naspelen, maar ook je eigen veldslag ontwerpen!

Dit is een zeer rijk uitgevoerde editie, waarbij de twee spelers kunnen laten zien dat ze Napoleon kunnen verslaan. Je kunt kiezen uit het Franse leger, de Geallieerden of het Pruisische leger en uit drie spel varianten.

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015De ontwerper van Waterloo Strategoo zal ook het volgende prototype meebrengen:
Verloren in de Tijd
Een avontuur door de eeuwen voor 2 tot 4 tijdreizigers
Van agent Da Silva is sinds drie maanden geleden niets meer vernomen sinds hij aan het begin van de 13de eeuw ergens op de zijderoute door de ruiters van Djengis Khan gevangen is genomen. Agente Angelina is vorige week in 2024 blijven plakken om de auto ongeluk van haar man te verhinderen. Zij heeft alle communicatie met 2031 verbroken.
Ondertussen springt de dief lustig van de ene periode naar de andere en steelt hij historische artefacten om deze in de toekomst te verkopen en zo een aanzienlijke kapitaal binnen te rijven op de ‘zwarte’ markt. Tweemaal is hij bijna gevat, maar tweemaal heeft hij jouw collega's op het nippertje kunnen ontvluchten. Volgens de laatste berichten uit de toekomst probeert hij nu zelfs de macht te grijpen om zo de hele wereld naar zijn hand te zetten – en geef toe: als je door de tijd kunt reizen zoals het nemen van een trein, dan is er weinig dat je kan tegenhouden!!!!
Aan jou is nu de opdracht gegeven om de draad op te nemen daar waar jouw ongelukkige voorgangers gefaald hebben.
Zul jij er wel in slagen of zal de dief je ook te slim af zijn? Let goed op want reizen door de tijd is ingewikkelder dan oorspronkelijk gedacht...
Misschien was de uitvinding ervan toch niet zo een goed idee?
Er zijn 2 versies:

Het bassisspel voor 8+ en het standaardspel voor 12+
Te spelen op de benedenverdieping !

 • Slag om Maastricht
Slag om Maastricht is een afstudeerproject van Erik Scheele. Hij is afstuderend student aan het MAMDT, Maastricht Academy of Media Design and Technology en hij probeert een educatief en interactief spel te ontwikkelen dat de geschiedenis van Maastricht op een nieuwe manier kan belichten.
Waar veel onderzoek nodig is om de effectiviteit van spellen te testen en de geschiedenis van de stad te doorgronden, is het ook van belang om dit project in de spotlights te zetten. Alleen met steun van de Maastrichtenaren en liefhebbers van “unplugged gaming” kan dit spel een realiteit en misschien zelfs een succes worden.

https://www.facebook.com/pg/slagommaastricht.spel/about/?ref=page_internal • Watch out
Watch Out, het spel waarin je met de tijd kan speelt. Elke speler heeft dezelfde kaarten en moet hiermee zoveel mogelijk ronden op de klok afleggen. Gebruik je actiekaarten voor een boost vooruit, een slimme zet achterwaarts of haal de wisseltruc boven om een tegenstander tegen te werken.
Te spelen in onze tribunezaal !!!


 • Brankie Games
Brankiegames is een jonge onderneming die zich bezig houdt met het ontwikkelen, uitgeven en verkopen van gezonde én leuke spellen. 
Brankiegames is opgericht uit de behoefte om mensen spelenderwijs te inspireren en hen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.Het is namelijk belangrijk dat mensen gezond leven en plezier beleven! Hun eerste spel is hier een heel goed voorbeeld van: Ready Set Train! Spel en workout in één.

Meer info is hier te vinden: www.brankiegames.eu


 • Pathfinder Society Hasselt


We hebben dit jaar weer Pathfinder society Hasselt die enkele RPG-demo's komen geven op onze beurs. Ze zijn te vinden in de tribunezaal.


 • Plunder: het kaartspel


Plunder! is een spannend kaartspel over piraten, waarbij de spelers schatten proberen te stelen van hun tegenstanders door elkaar zoveel mogelijks dwars te bomen. Het spel gaat snel vooruit en er is veel interactie door het sterke "take that"-mechanisme. Hierdoor is het leuk als "filler" maar ook gewoon als op zichzelf staand spel. Momenteel is het spel nog niet verkrijgbaar, maar het komt binnenkort op Kickstarter.

Op de spellenbeurs kom ik dus het prototype voorstellen, zowel om feedback te krijgen van spelers als om het spel te introduceren. Meer informatie over het spel vind je op www.plundergame.com of via Twitter en Facebook.


 • Droomhuis van Chronicle GamesWij mogen nog melden dat in laatste instantie nog een uitgever (Chronicle Games) langskomt met zijn spel Droomhuis. Het is te spelen en ook verkrijgbaar om te kopen op de beurs.
Te spelen in de tribunezaal !!!


 • Spelhuis
We mogen meedelen dat er ook een nieuwe opstartende speciaalzaak (spelhuis.be) enkele spellen komt uitleggen. Je krijgt er ook de kans om enkele kleinere vlotte spellen te kopen bij hun stand.
Ze zijn te vinden in de tribunezaal.
Spelhuis is een nieuwe Limburgse speciaalzaak. Ze bieden bord-, kaart- en dobbelspellen aan en dit voor zowel families, beginnende boardgamers als echte geeks. Ze hechten belang aan een vriendelijke service en persoonlijk advies, Aangezien boardgamen hun passie is, schuiven ze graag met jullie aan tafel om een spel uit te leggen of te spelen. Hun doel is om zoveel mogelijk koppels, families, kinderen, ... rond de tafel te krijgen deze gezellige activiteit.
De webwinkel zal in primeur opengaan op 26 februari, tegelijk met Spellenbeurs Hasselt. De opening van de fysieke winkel in Zonhoven zal later dit jaar gebeuren. Wil je toch al eens een kijkje komen nemen, dan verwelkomen ze (Sven en Sarah) je graag op afspraak. • White Goblin Games

White Goblin Games zal op onze beurs enkele nieuwe spellen komen uitleggen.
Er zullen ongetwijfeld wel enkele spellen bij zijn die jullie kunnen bekoren.

No comments:

Post a Comment