Editie 2016

Hieronder staat een lijst met de deelnemers van onze beurs van 2016.

 • Ally Steven Severi van Pronto Play games

Hij zal net als vorig jaar zijn spellen (Pirato Poker / Yikes) komen voorstellen en ook komen verkopen.
https://www.boardgamegeek.com/boardgamedesigner/80529/ally-steven-severi


 • Boardgaming inc

Ze zullen een variatie van spellen meebrengen en komen demonstreren.


http://boardgaminginc.be/

 • Ivo Dekoning

Hij zal de twee door Kosmos gepubliceerde 'Labor Chaos' spellen meebrengen.
Verder brengt hij o.m. demo's van de bord- en kaartspellen 'De Zwarte Toren', 'Martian Rovers' en 'The Good Fortunes of Harry Kean'. • Syntra Hasselt - opleiding boardgamedesign


Enkele cursisten van de Syntra in Hasselt zullen hun prototypes komen voorstellen.

Voor meer info over deze opleiding kan je hier naartoe surfen:
“Wij” zijn de ‘The Fellowship of the Miniatures’, een groep van 14 enthousiaste gamers met roots in Limburg en Vlaams-Brabant. Onze naam is , uiteraard , geïnspireerd door het eerste boek van The Lord Of The Rings trilogie van JRR Tolkien, maar ook door onze gezamenlijke interesse in het spelen van ‘Strategy Battle Games’ in de setting van Tolkien’s Midden-Aarde. Onze voornaamste focus ligt dan ook op het erg toegankelijke “Lord Of The Rings / The Hobbit”spelsysteem van Games Workshop.

Naast het opzetten van kleine en grote slagvelden focussen we ons ook op het verzamelen en schilderen van Lord of the Rings - miniaturen. 
Op de Spellenbeurs stellen onze Fellowship-leden hun passie aan je voor en kan je het zelf ervaren met een korte spel- of 
paintingdemo.


Meer info kan je hier terugvinden: 
http://thefellowshipoftheminiatures.blogspot.be/

 • Spellenclub Sint-Truiden

Spellenclub Sint-Truiden wil iedereen (volwassenen, jeugd vanaf 16 jaar en gezinnen met kinderen vanaf 14 jaar) die interesse heeft laten kennis maken met de nieuwe generatie bord- en kaartspellen.  Deze nieuwe generatie spellen vormt een plezante uitdaging voor jong en oud. Natuurlijk hoef je niet door alle spelregels te ploeteren: ervaren spelers leggen je die graag uit en helpen je op weg.
Wat is dan precies een modern gezelschapsspel?
Een spel waar je voor een groot stuk zelf kan kiezen wat je doet. Een spel waarmee iedereen tot het einde meedoet. Een spel waarbij ieders winstkansen tot het einde openblijven. Een spel waar je medespelers een belangrijker rol spelen dan je zelf zou willen. Een spel waarin ook volwassenen uitdagingen en spelplezier vinden. De titels van de spellen zijn meestal (nog) niet zo gekend bij het grote publiek. Toch zijn er van de toppers zoals 'Kolonisten van Catan' en 'Carcassonne' wereldwijd al enkele miljoenen exemplaren verkocht. 

Dat impliceert dus ook dat oudere klassiekers als Monopoly, Risk, Scrabble, Schaak of Stratego in onze club niet op tafel komen. Bij ons beleef je wél nieuwe spellen als: Pandemie, Blokus, King of Tokyo, Boonanza, Hoogspanning, Spokentrap, Weerwolven, Puerto Rico… en nog zo veel meer. De gezellige sfeer krijg je er zo bij. Want hoewel je steeds mag spelen om een spel te winnen, primeert in onze club toch het samenspelen en het spelplezier!
  
 
Spellenclub Sint-Truiden speelt twee keer per maand. 
 • De eerste vrijdag kan er vrij gekozen worden uit onze clubselectie.
 • De derde vrijdag is het themaspelavond. Die avond leggen we een selectie spellen op tafel rond een bepaald thema. 
Alle nodige gegevens (locatie, data, startuur) vind je in onze agenda.Iedere spelavond worden er enkele nieuwe spellen -zowel eenvoudige kaart- of bordspellen, als meer complexe spellen- voorgesteld en uitgelegd. Zo leer je op een aangename manier nieuwe spellen kennen.  Ben je al een meer ervaren speler op zoek naar medespelers, dan ben je uiteraard evenzeer welkom.  Breng gerust je favoriete spellen mee.

 • Malifaux demo
Malifaux speelt af in een alternatieve Aarde,waarbij gebruik gemaakt word van gothic, steampunk, en Victoriaanse horror met een dosis van het wilde westen invloeden, om plezier en diepte te injecteren in de magische wetteloze wereld vol met monsters, necropunks, mens-machine-hybriden, revolverhelden, en machtslustige politicies .

In Malifaux wordt actief gebruik gemaakt van karakter-gedreven verhalen die de wereld van Malifaux bepalen, zoek je geluk in deze snelle en brute 32mm tabletop miniatuur skirmish spel.
Stel uw crew samen en CLAIM YOUR VICTORY!!!

Voor meer info: http://www.wyrd-games.net/ • Warmachine en Hordes demo's

Warmachine en Horde zijn 2 spelsystemen van het spelbedrijf Privateer Press.
Warmachine wordt voornamelijk gespeeld met machines genaamd' warjacks', terwijl je in Hordes vooral monsters controleert.
Beide worden met de standaard dobbelsteen gespeeld. Het doel van het spel  is de vijandelijke leider verslaan doormiddel van magie, geschut of zelfs met brute kracht.

Kom zeker langs. Geen spelervaring nodig.


Voor meer info: https://privateerpress.com/ • De witte Ridders uit Leopoldsburg

Ze zullen hun wargame 'Flames of War' komen demonstreren. Een 15 mm battlegame met als setting WO II

 • Portal games


Demo's voor uitgever portal games.
Boardgames that Tell Stories.
Beleef telkens weer een nieuw verhaal met je vrienden en familie. Probeer nu reeds de aankomende release My Happy Farm en bevaar de verraderlijke zeeën in Rattle Battle, Grab the Loot!


 • De golden goblins


De plaatselijke wargamesclub van Hasselt: De Golden Goblins. Ze zullen een participatie game brengen waarmee iedereen kan meespelen. • Oberonn en Stip
Zowel bij Oberonn als bij Stip kan je terecht voor enkele demo's. Bij Oberonn kan je terecht voor enkele spellen voor de oudere spelers. Bij Stip kunnen de kleinste onder ons hun hartje ophalen met enkele spellen van o.a. Haba.


 • Pathfinder society


Ze zijn Pathfinder society hasselt facebookhttps://www.facebook.com/groups/167205646800060/
Ze gaan roleplaydemo's doen van de pathfinder setting door quests te runnen. Korte verhaaltjes van ongeveer 1,5 uur. Zoals dat ook op andere conventions gebeurt.
 • Black Box Adventures
De ontwikkelaars van Black Box Adventures komen met hun spel "Revenge of the Dictators": dé manier om je vrienden te verliezen met een spelletje. Stel je voor: elke dag zon, zee en strand in Hawaii, en daarnaast 2-5 verveelde dictators... In dit te competitieve bordspel race je van Hawaii naar het Witte Huis met als uiteindelijke doel wereldheerschappij. Echter...uiteindelijk kan er maar 1 dé dictator van Amerika zijn. 
Graag hoort "Black Box Adventures" jullie feedback zodat ook zij in 2016 middels een Kickstarter-campaign de wereld kunnen veroveren. Dus heb je nog diep-gewortelde gevoelens, grudges, vetes of moordneigingen jegens je vrienden? Kom dan naar de stand van Black Box Adventures om te laten zien wie het waard is om zijn eigen dictatorship te starten.


Dit waren onze winkels van de beurs van 2016:

Oberonn is dé spellenspeciaalzaak van Hasselt,en is de ontmoetingsplek bij uitstek om nieuwe spellen te ontdekken en andere spelfanaten te leren kennen. Je kan er een zeer ruim aanbod vinden van allerlei spellen.Ter plekke kan je spelen op een van de zeer vele speeltafels.


 Bij Stip in Genk  kan je bij Stip  terecht voor houten speelgoed (Haba, Plantoys,...) en allerlei kleine geschenkjes.

Naast houten speelgoed ben je bij Stip ook aan het juiste adres voor allerlei leuke ballondecoraties, ballonnen voor feesten, ballongeschenken. Ook levering aan huis is voor ons geen probleem. No comments:

Post a Comment