Speldemonstraties

Er zullen, net zoals vorig jaar, verschillende speldemonstraties worden gegeven.

Hier de reeds bevestigde demonstraties. Hou deze pagina zeker in de gaten voor meer updates. Deze lijst wordt zeker langer. • Spellenclub Sint-Truiden


Spellenclub Sint-Truiden wil iedereen (volwassenen, jeugd vanaf 16 jaar en gezinnen met kinderen vanaf 14 jaar) die interesse heeft laten kennis maken met de nieuwe generatie bord- en kaartspellen.  Deze nieuwe generatie spellen vormt een plezante uitdaging voor jong en oud. Natuurlijk hoef je niet door alle spelregels te ploeteren: ervaren spelers leggen je die graag uit en helpen je op weg.
Wat is dan precies een modern gezelschapsspel?
Een spel waar je voor een groot stuk zelf kan kiezen wat je doet. Een spel waarmee iedereen tot het einde meedoet. Een spel waarbij ieders winstkansen tot het einde openblijven. Een spel waar je medespelers een belangrijker rol spelen dan je zelf zou willen. Een spel waarin ook volwassenen uitdagingen en spelplezier vinden. De titels van de spellen zijn meestal (nog) niet zo gekend bij het grote publiek. Toch zijn er van de toppers zoals 'Kolonisten van Catan' en 'Carcassonne' wereldwijd al enkele miljoenen exemplaren verkocht. 

Dat impliceert dus ook dat oudere klassiekers als Monopoly, Risk, Scrabble, Schaak of Stratego in onze club niet op tafel komen. Bij ons beleef je wél nieuwe spellen als: Pandemie, Blokus, King of Tokyo, Boonanza, Hoogspanning, Spokentrap, Weerwolven, Puerto Rico… en nog zo veel meer. De gezellige sfeer krijg je er zo bij. Want hoewel je steeds mag spelen om een spel te winnen, primeert in onze club toch het samenspelen en het spelplezier!
  
 
Spellenclub Sint-Truiden speelt twee keer per maand. 
 • De eerste vrijdag kan er vrij gekozen worden uit onze clubselectie.
 • De derde vrijdag is het themaspelavond. Die avond leggen we een selectie spellen op tafel rond een bepaald thema. 
Iedere spelavond worden er enkele nieuwe spellen -zowel eenvoudige kaart- of bordspellen, als meer complexe spellen- voorgesteld en uitgelegd. Zo leer je op een aangename manier nieuwe spellen kennen.  Ben je al een meer ervaren speler op zoek naar medespelers, dan ben je uiteraard evenzeer welkom.  Breng gerust je favoriete spellen mee.

Alle nodige gegevens (locatie, data, startuur) vind je op hun website: 
https://sites.google.com/site/spellenclubsinttruiden/

 • Boardgaming inc

Boardgaming Inc. is een Limburgse vereniging met als doel het samenbrengen van mensen die graag een goed bordspel spelen.  Ze spelen niet zozeer de alom gekende familieklassiekers (denk dan aan Monopoly, Risk, Levensweg, ..) maar kiezen vooral voor moderne bordspellen waarbij de spelbeleving centraal staat en inzicht belangrijker is dan geluk.
Ze zullen een variatie van spellen meebrengen en komen demonstreren.
http://boardgaminginc.be/
 • Oberonn, Stip en Spelhuis

Zowel bij Oberonn als bij Stip en spelhuis kan je terecht voor enkele demo's. Bij Oberonn en Spelhuis kan je terecht voor enkele spellen voor de oudere spelers. Bij Stip kunnen de kleinste onder ons hun hartje ophalen met enkele spellen van o.a. Haba.

 • De Limburgse Wolven


De Limburgse wolven zullen ook weer van de partij zijn. Wie is er een weerwolf en wie een onschuldige dorpeling? Kom het zelf meespelen om dat te ontdekken. • Game Brewer


Game Brewer is een nieuwe Belgische uitgever die met enkele mooie spellen, zoals Pixie Queen en Chimera station, in hun gamma zeker niet kunnen ontbreken op onze beurs.

Je kan bij ons de spellen komen spelen en kopen op onze beurs. Het Game Brewer-team staat jullie graag bij met raad.
http://www.gamebrewer.com

https://www.facebook.com/GameBrewer.games


 • Smart Games

Voor het eerst zal Smart games op onze beurs staan met enkele demospellen.
Smart games maakt denkspellen voor jong en oud en je speelt SmartGames waar en wanneer je maar wil, je hebt niet eens een tegenspeler nodig. Maar hoewel je SmartGames alleen kan spelen, is het natuurlijk even leuk om samen naar de oplossing te zoeken.
Kom zeker een van hun leuke spellen testen.

 • Jason St Just - Lost in Time


Jason St Just brengt zijn eerste kaartspel uit in eigen beheer. Het is een thematisch kaartspel waarin je doorheen de tijd wordt geslingerd. Zoek je weg  doorheen alle goede en slechte gebeurtenissen in de geschiedenis en probeer zo dicht mogelijk bij het jaar 2031 te geraken. Elke kaart is mooi geïllustreerd en stelt een gebeurtenis voor uit de geschiedenis. Je kan dit spel in groep of solo spelen.

Kom het spel zelf testen op onze beurs en laat je kopie signeren door de auteur zelf!
https://boardgamegeek.com/boardgame/227316/lost-time

 • De witte Ridders uit Leopoldsburg

Ze zullen hun wargame 'Flames of War' komen demonstreren. Een 15 mm battlegame met als setting WO II.

Ze spelen op vrijdagavond in Leopoldsburg, maar hebben ook een mooie selectie van bordspellen in hun verzameling die ze graag willen spelen in de club. • De golden goblins


De plaatselijke wargamesclub van Hasselt: De Golden Goblins. Ze zullen een participatie game brengen waarmee iedereen kan meespelen. Ze komen elke donderdag in Kiewit samen, waar ze voornamelijk miniatuurspellen spelen, maar waar je ook rustig wat kan bijpraten, een bordspel spelen of werken aan een van je miniaturen. • Spellenclub Lommel


2 tot 3 maal per maand is er een gezellige spellenavond in Lommel. Gevarieerd volk, en wat het belangrijkste is; een grote keuze aan gezelschapsspellen!
Van heroïsche bordspelen tot hilarische kaartspelletjes, zij hebben het in huis. Ook worden er regelmatig nieuwe gezelschapsspellen aangekocht om er zeker variatie in te houden.
Ga gerust eens langs. De eerste spellenavond is immers gratis. Ideaal dus om eens uit te proberen.
Kijk gerust eens rond op hun site. Je vindt er allerlei weetjes over hun.

 • Spellenclub diest: de SpellenbendeDe spellenbende Diest zijn een groep enthousiastelingen die hun liefde voor gezelschapsspelen willen delen met iedereen. • Adventures in Never neverland van spelontwerper Vicky Swers
Ga op avontuur en waan jezelf in de wereld van Peter Pan. Het is een spel van 4 t.e.m. 6 spelers voor kinderen tussen 10 en .... jaar.

 • Spelontwerp: Queen's Kitchen
Tot ver buiten de grenzen van haar koninkrijk wordt de almachtige koningin Forta gevreesd. In een uitbarsting van woede ontsloeg ze haar vorige hofkok omdat hij het gewaagd had spruitjes te serveren. Zonder kok is het leven aan het hof uiteraard niet wat het moet zijn, dus heeft ze een wedstrijd georganiseerd waarin beslist zal worden wie de nieuwe hofkok wordt. Uit alle delen van het land zijn er kandidaten gekomen om voor deze titel te strijden. Wordt het Arabella de fee, wereldberoemd om haar fantastische taarten? Of houdt de koningin meer van de gerookte smaken die Fraden de draak voorschotelt? Wie krijgt als eerste 50 tafels gedekt met zijn of haar overheerlijke gerechten? • Spelontwerper Ivo deKoning
Het is oud-gediende Ivo Dekoning die weer (zoals elk jaar al) langskomt met zijn door Kosmos uitgegeven 'Nichtlustig. Labor Chaos' spellen (met Nederlandse variant) + een nieuw prototype met 80 extra kaarten (in het Nederlands).
Verder brengt hij ook enkele mooie prototypes mee:
‘Magica’: op banken in het toverbos leert de grote tovermeester zijn discipelen toveren. Wie het eerst zijn toverdiploma behaalt mag zich echt tovenaar noemen!

- ‘Darville’s Curse’: de dwergen in het dorpje Darville hebben het niet kunnen laten om de vervloekte schatten op de berg van de ijskoningin op te rapen. De volgende ochtend heeft een lawine in hartje zomer het hele dorp onder sneeuw bedolven! De dwergen proberen de schatten zo snel mogelijk terug te leggen, maar dat blijkt niet zo eenvoudig…
- 'The Good Fortunes of Harry Kean': Harry Kean tracht solo of met vrienden een ware vloed aan tegenslagen en ongelukken te verijdelen en missies tot een goed einde te brengen voor het te laat is.
'The Black Tower': 1 of 2 helden dalen af in een donkere toren om de wereld van een catastrofe te redden, maar 'phantom ghosts' and 'red devils' en venijnige voetklemmen zorgen ervoor dat het een strijd op leven en dood wordt.
 • Spelontwerper Jeroen vande Velde
Hij is al enkele jaren bezig met het uittesten van enkele leuke prototypes en is ook bezig met het overbrengen van spellen in de klas. Enkele van zijn prototypes hebben dan ook een 'historisch' kantje. Kom deze zeker uittesten op onze beurs. • Spelontwerper Sarah Boonen met Cupcake bakery
Cupcake bakery is een spel waarin de spelers grondstoffen gaan verzamelen om deze te verwerken tot cupcakes in hun eigen bakkerij.
De spelers zullen klanten moeten bedienen die staan te popelen om hun cupcake te krijgen. Hoe beter de cupcake aan de wensen van de klant voldoet, hoe meer punten dit zal opleveren. Spelers kunnen tijdens het spel hun eigen keuken verbeteren waardoor ze meer cupcakes gaan kunnen maken en dus sneller en meer klanten kunnen bedienen. De speler met de meeste punten wint het spel.

Om voor onze beurs te playtesten kan je hier je inschrijven: https://www.facebook.com/groups/203813146831925/

 • Spelontwerper Erik Scheele

Erik Scheele (ook wel bekend van Castellum van Gamebrewer) komt zijn nieuwe prototype uitproberen: Eccstatii
Het spel is een compleet nieuwe take op de bekende role playing games als Dungeons and Dragons, Pathfinder en World of Darkness. Spelers maken personages met behulp van kaarten uit een uniek deck bestaande uit archetype kaarten en trait kaarten. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers en biedt een ongelimiteerd scala aan avonturen en mogelijkheden.
Zeker komen proberen !!!


 • LT Publications - rollenspellen
LT Publications is een uitgeverij die zich toelegt op het uitbrengen van rollenspellen. Met 2 succesvolle kickstarters heeft LT Publications met "geen monsters onder m'n bed" en een Nederlandse versie van "het Oog des Meesters" 2 mooie titels in hun arsenaal.
Ze brengen titels voor zowel jong als meer ervaren spelers. Kom zeker een demo spelen bij hun. Zelfs voor spelers zonder voorkennis is dit een ideale instapkans.
 • The Fellowship of the Miniatures

We hebben ook bevestiging dat de volgende miniatures club er ook bij zal zijn: Lotr: The fellowship of the miniatures
“Zij” zijn de ‘The Fellowship of the Miniatures’, een groep van enthousiaste gamers met roots in Limburg en Vlaams-Brabant. Hun naam is , uiteraard , geïnspireerd door het eerste boek van The Lord Of The Rings trilogie van JRR Tolkien, maar ook door hun gezamenlijke interesse in het spelen van ‘Strategy Battle Games’ in de setting van Tolkien’s Midden-Aarde. Hun voornaamste focus ligt dan ook op het erg toegankelijke “Lord Of The Rings / The Hobbit”spelsysteem van Games Workshop.
Naast het opzetten van kleine en grote slagvelden focussen ze ons ook op het verzamelen en schilderen van Lord of the Rings - miniaturen.
Op de Spellenbeurs stellen de Fellowship-leden hun passie aan je voor en kan je het zelf ervaren met een korte speldemo.
Meer info kan je hier terugvinden:

 • SpelenT
SPELenT is een Limburgse spelvereniging voor iedereen: holebi’s, transgenders, hetero’s…
'SPEL' staat in de eerste plaats voor een maandelijkse café-namiddag met gezelschapspelen. Je kan kiezen tussen tientallen spelen. Breng gerust ook een eigen spel mee. Inschrijven hoeft niet!
De 'T' staat voor een gratis tasje thee voor elke deelnemer

http://www.regenbooghuislimburg.be/index.php/verenigingen/spelent


 • Black Box adventures

De ontwikkelaars van Black Box Adventures komen met hun spellen "Revenge of the Dictators" en "Frutti de Mare".
Na hun twee geslaagde kickstarters komen ze deze spellen graag een keertje uitleggen aan jullie. Misschien brengen ze wel enkele nieuwigheden mee om uit te proberen. Daar is maar één manier om daar achter te komen ... Zelf komen kijken op 11 februari.
Black Box Adventures zullen samen met enkele andere uitgevers in onze 2e grote zaal zitten!!! 

 • HOT Games
HOT Games zal op onze beurs enkele nieuwe bordspellen komen voorstellen en jullie kunnen deze ook zelf testen in onze 2e zaal.

https://www.facebook.com/HOTGamesNL/


 • Passaportas

Buiten adem bereiken de drie laatste passagiers het vliegtuig.
Daarnet is een groep reizigers door de douaniers uit het vliegtuig gehaald. Hun paspoort was niet in orde.

“Passaportas” brengt u terug naar de jaren ‘50. Een vliegtuigreis was toen nog een uitzonderlijk avontuur. Onbekende horizonten lonken maar niets is zeker.
Is er genoeg plaats op het vliegtuig? Geraken we wel op onze bestemming? Beschikt iedereen wel over de juiste reisdocumenten?
“Passaportas” heeft alles in zich wat u van een goed spel verwacht.

Echt leuk voor 2 tot 6 spelers, zowel voor 8- als voor 80-jarigen, spannend tot het einde, vol interactie en plagerijtjes en met een speelduur van 30 minuten tot een uurtje.http://www.passaportas.com/


 • Portal Games

We mogen bevestigen dat Portal Games Benelux ook weer van de partij zal zijn.
Kom zeker enkele toppers zoals First Martian, Alien artifacts en Cry Havoc spelen in onze 2e grote zaal. Hun demoteam zal er ook staan met een verkoopstand, dus je kan zeker naar huis gaan met je favoriete bordspel.
Boardgames that Tell Stories.
Beleef telkens weer een nieuw verhaal met je vrienden en familie. • Pathfinder society Hasselt


Pathfinder society Hasselt zal op onze beurs klaarstaan met een demotafel.
Tijdens Gencon 2017 liet uitgever Paizo Starfinder op de wereld los los. De caption zegt het helemaal: "A science fantasy roleplaying game, set thousands of years in Pathfinder's future"
Starfinder bouwt verder op de setting van het Rollenspel Pathfinder, maar de zwaarden en malienkolders hebben plaats geruimd voor lasers en ruimteschepen.
Kom mee het sterrenstelsel ontdekken in een van de gedemonstreerde avonturen.
 • Jumping Turtle Games
Jumping Turtle Games is een Belgische uitgeverij die zich op familiespellen voor jong en oud richt. Ze hebben al enkele mooie titels uitgebracht zoals Baby Blues, Baby Clues, Coconuts en Cover me.

Ze zullen op onze beurs enkele van hun spellen komen voorstellen en je kan ze ook kopen bij hun.

Ze zullen te vinden zijn in de tweede grote zaal.
 • Game Dungeon
Game dungeon is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het uitbrengen van MDF-terrein voor miniatuurspellen. Heb je iets nodig om je bordspel of tafel op te smukken? Ga dan zeker langs bij deze stand en neem je favoriete ontwerp mee naar huis.