Speldemonstraties

Net zoals vorig jaar zullen er verschillende speldemonstraties worden gegeven.

Hier de reeds bevestigde demonstraties. Hou deze pagina zeker in de gaten voor meer updates. Deze lijst wordt zeker langer.Spellenclub Sint-Truiden

Spellenclub Sint-Truiden wil iedereen (volwassenen, jeugd vanaf 16 jaar en gezinnen met kinderen vanaf 14 jaar) die interesse heeft laten kennis maken met de nieuwe generatie bord- en kaartspellen.  Deze nieuwe generatie spellen vormt een plezante uitdaging voor jong en oud. Natuurlijk hoef je niet door alle spelregels te ploeteren: ervaren spelers leggen je die graag uit en helpen je op weg.

 Spellenclub Sint-Truiden speelt twee keer per maand. 
  • De eerste vrijdag kan er vrij gekozen worden uit onze clubselectie.
  • De derde vrijdag is het themaspelavond. Die avond leggen we een selectie spellen op tafel rond een bepaald thema. 
Iedere spelavond worden er enkele nieuwe spellen -zowel eenvoudige kaart- of bordspellen, als meer complexe spellen- voorgesteld en uitgelegd. Zo leer je op een aangename manier nieuwe spellen kennen.  Ben je al een meer ervaren speler op zoek naar medespelers, dan ben je uiteraard evenzeer welkom.  Breng gerust je favoriete spellen mee.

Alle nodige gegevens (locatie, data, startuur) vind je op hun website: 

https://sites.google.com/site/spellenclubsinttruiden/

Boardgaming inc

Boardgaming Inc. is een Limburgse vereniging met als doel het samenbrengen van mensen die graag een goed bordspel spelen.  Ze spelen niet zozeer de alom gekende familieklassiekers (denk dan aan Monopoly, Risk, Levensweg, ..) maar kiezen vooral voor moderne bordspellen waarbij de spelbeleving centraal staat en inzicht belangrijker is dan geluk.
Ze zullen een variatie van spellen meebrengen en komen demonstreren.
http://boardgaminginc.be/


Spellenclub diest: de Spellenbende


De spellenbende Diest zijn een groep enthousiastelingen die hun liefde voor gezelschapsspelen willen delen met iedereen.


https://www.facebook.com/De-Spellenbende-Diest-1640074736275820/


De Limburgse Wolven

De Limburgse wolven zullen ook weer van de partij zijn. Wie is er een weerwolf en wie een onschuldige dorpeling? Kom het zelf meespelen om dat te ontdekken.
De witte Ridders uit Leopoldsburg

Ze zullen hun wargame 'Battlegroup' komen demonstreren. Een 15 mm battlegame met als setting WO II.
Ze spelen op vrijdagavond in Leopoldsburg, maar hebben ook een mooie selectie van bordspellen in hun verzameling die ze graag willen spelen in de club.De plaatselijke wargamesclub van Hasselt: De Golden Goblins. Ze zullen een participatie game brengen waarmee iedereen kan meespelen. Ze komen elke donderdag in Kiewit samen, waar ze voornamelijk miniatuurspellen spelen, maar waar je ook rustig wat kan bijpraten, een bordspel spelen of werken aan een van je miniaturen.Speluitgeverij Game Brewer


Game Brewer heeft het voorbije jaar enkele leuke spellen op de markt gebracht en is ook al regelmatig in de prijzen gevallen. Spellen zoals Chimera Station en Pixie Queen, maar ook Gùgōng en Festo! behoren tot hun catalogus. Kom ze zeker uittesten op onze beurs.Spelontwerper Sam Meurs

En we mogen ook nog ontwerper Sam Meurs aankondigen met zijn concept 'Wizards of Roygbiv'
In Wizards of Roygbiv (Tovenaars van Roggbiv), speel je een misnoedge tovenaar in een dol, magisch café gevecht vol pijn, wraak, en schattige diertjes; waar elke strategische keuze het verschil kan maken. Het draait allemaal om hoe je de magie gebruikt in een gevecht dat als maar heviger wordt, tot er uiteindelijk iemand het leven laat.

Verken de vele opties tijdens het samenstellen van jouw unieke deck, gebaseerd op één van de zeven asymmetrische basis-decks met elks een eigen persoonlijkheid. Vorm teams met andere tovenaars en bedenk dodelijke strategiën. Vul tijdens het spel jouw deck aan om het sterker te maken, of om je tegenstanders te kunnen blokkeren. Sla toe met de juiste timing, en wees degene die de genadeslag toebrengt.

Als je graag Magic: The Gathering of Dominion speelt; kan Wizards of Roygbiv wel eens iets voor jou zijn. Onze 90+ spreuken bevatten onder andere vuur, vriendschap, zondebokken, aardappelen, magische barrières, telepatie en corruptie. Genoeg stof dus, om een heel aantal spelletjes mee zoet te blijven.

https://www.facebook.com/wizards.of.roygbiv 


Spelontwerper Thomas Snauwaert

'The Warp' is een 4X bord spel (verkennen, uitbreiden, exploiteren en aanvallen) voor 2 tot 6 spelers. Na 5 jaar van rampen en opstanden neem je de leiding van één van de overgebleven kolonies op de verlaten planeet Yortar. Je kiest 2 van de 16 unieke buitenaardse rassen en leidt jouw kolonie naar rijkdom, herstel of dominantie. Je kan zelfs de controle verwerven over de geheime Warp gate en ontdekken wie verantwoordelijk is voor deze hele situatie. Tijdens het spel zal je moeten afrekenen met rivale kolonies, onstabiele gebieden en verbannen rassen met wisselende bondgenoten.
www.fb.com/thewarpboardgame
Is jouw interesse gewekt? Komen spelen dan!Spelontwerpers Hurby Donkers & Michel Baudoin 

We mogen ook Hurby Donkers & Michel Baudoin van Cinnamon Games verwelkomen op onze beurs! Zij zullen het publiek verleiden met hun prototype 'Oh Fox'! 

In Oh, Fox! kruipen spelers geheimelijk in de rol van dieren uit het bos. Prooidieren zijn op zoek naar voedsel, terwijl zij opgejaagd worden door het roofdier. Zij bewegen door het bos middels gelijktijdig gespeelde bewegingskaarten. Maar wie is wie? Kun jij je identiteit verborgen houden en achterhalen wie het roofdier is voordat het te laat is?
Oh, Fox! is een spel voor 2-4 spelers van leeftijd 10+ met een speeltijd van 20 minuten.Distributeur Geronimo Games
Geronimo is niet alleen de naam van een beroemde indianenleider, maar het is ook de naam van een Belgische spellendistributeur. Geronimo streeft ernaar om de schakel te zijn tussen uitgevers en spellenwinkels en kan zich ondertussen al beroepen op een klandizie van maar liefst 250 verkooppunten in de Benelux. De indrukwekkende catalogus van honderden spellen liegt er niet om - Geronimo is 'here to stay' en zal jullie tijdens de beurs met veel plezier een varia aan spellen voorschotelen.

https://www.facebook.com/geronimogamesbenelux/?ref=br_rs


Spelontwerper Ivo Dekoning
Net zoals ieder jaar, mogen we dit jaar ook weer Ivo Dekoning verwelkomen op onze beurs. 
Voor zij die Ivo niet kennen: als auteur heeft hij reeds enkele boeken op zijn naam staan en als spelontwerper zijn 'Nichtlustig: Labor Chaos' dat in 2009 door de Duitse uitgeverij Kosmos is gepubliceerd.

Dit jaar komt hij zijn prototype 'The Good fortunes of Harry Kean' voorstellen. Het is een 'scenario driven' kaartspel voor 1 tot 4 spelers in een mysterieuze film noir setting. 
Het spel doorloopt een groot opgezet verhaal via een aantal opdrachten die de spelers tot een goed einde moeten proberen te brengen. Dit allemaal vooraleer het noodlot Harry Kean en zijn vrienden fataal wordt.
Tactisch inzetten van actiechips, goede onderlinge communicatie en 'a little help from our friends' kunnen wonderen doen. De complexiteit en moeilijkheidsgraad om te slagen nemen toe bij elke missie.


De eerste missies zijn testklaar en wachten op onverschrokken gamers die zich niet meteen laten demoraliseren door een beetje, of heel veel tegenslag.
Afkomen dus!

Uitgever BoardGameBusters
We willen ook graag de uitgever BoardGameBusters verwelkomen op onze beurs. BoardGameBusters is een kleine uitgeverij uit Olen die in 2019 enkele Kickstarters zal lanceren. Wil je alvast meer weten over deze uitgever en wat hij doet - surf dan snel naar http://www.boardgamebusters.be/ en kom hem een bezoekje brengen op onze beurs!

Hij zal de volgende 2 spellen komen demo'en die ook binnenkort op Kickstarter komen: Holmes Horror Hotel : Een hidden identity card game dat ergens rond april op Kickstarter komt. 


Curse of the Death Watcher : Een dungeon crawler met een twist die in 2020 op Kickstarter komt.Spelontwerper Lucky Bastard

Onze eigen Lucky Bastard, (on)gekend van zijn speluitleg, reviews en top 10's op youtube komt op de proppen met een eigen spel/prototype!
Voorlopig is het nog een groot mysterie wat het doel of thema is. Maar hij garandeert dat het gaat inslaan als een bom in spellenland (geen geld terug!).
Benieuwd? Awel, wij ook...want hij lost niets 

Spelontwerper Vincent Verhoeven


Als laatste ontwerper mogen we de sterrenwachter Vincent Verhoeven aankondigen met zijn concept 'LunaTix: Star Trackers'.
In het spel leren de spelers waar en wanneer op aarde hemelobjecten kunnen worden waargenomen. Ze reizen de aarde rond en laten zich door de sterren gidsen naar de Maan. Door rond te reizen en waar te nemen kunnen ze kennis (tix) vergaren. Op die manier sparen ze voor een ticket naar de Maan. Als een speler denkt genoeg kennis te hebben verzameld om een maanreis te kunnen trotseren, dan dient hij zich naar Florida te reppen om gelanceerd te worden en zo de overwinning te behalen...HOT Games

Het was wel een lekker HOT weekend geweest. Daarmee dat we HOT Games, classical boardgames graag willen voorstellen. Wij hebben al enkele leuke spellen gespeeld bij hun zoals Flamme Rouge. Kom deze ook zeker eens testen.White Goblin Games

Als ik Sushi Go!, Machi Koro of het verboden eiland zeg, dan gaan sommige al weten welke uitgever naar onze beurs komt. We krijgen weer White Goblin Games over de vloer die enkele leuke spellen komen uitleggen!!! Te vinden in de tweede grote zaal.


Portal Games 

Portal Games zal langskomen en u de zwaardere spellen komen demonstreren. Ga zeker langs en speel enkele van hun nieuwste titels en u kan bij hen ook zelf enkele spellen kopen die u leuk vindt.
Juming Turtle Games


Jumping tutrle Games is een opkomende Belgische spelontwikkelaar en uitgever die al enkele leuke spellen heeft uitgebracht zoals Baby Blues, Coconuts en The Snitch. Kom zeker langs om deze leuke familie games te testen bij hen op de beurs.

http://www.jumpingturtlegames.be/nl/
Hydra Games Dystribution


Hydra Games Dystribution is een distributeur in gezelschapsspellen die de focus legt op de distributie van spellen van kleinere uitgevers, voornamelijk uit België en Nederland, maar ook over deze landsgrenzen. Ze brengen enkele titels mee uit hun catalogus om te komen uitleggen.