Speldemonstraties

Er zullen, net zoals vorig jaar, verschillende speldemonstraties worden gegeven.

Hier de reeds bevestigde demonstraties. Hou deze pagina zeker in de gaten voor meer updates. Deze lijst wordt zeker langer. • Spellenclub Sint-Truiden


Spellenclub Sint-Truiden wil iedereen (volwassenen, jeugd vanaf 16 jaar en gezinnen met kinderen vanaf 14 jaar) die interesse heeft laten kennis maken met de nieuwe generatie bord- en kaartspellen.  Deze nieuwe generatie spellen vormt een plezante uitdaging voor jong en oud. Natuurlijk hoef je niet door alle spelregels te ploeteren: ervaren spelers leggen je die graag uit en helpen je op weg.
Wat is dan precies een modern gezelschapsspel?
Een spel waar je voor een groot stuk zelf kan kiezen wat je doet. Een spel waarmee iedereen tot het einde meedoet. Een spel waarbij ieders winstkansen tot het einde openblijven. Een spel waar je medespelers een belangrijker rol spelen dan je zelf zou willen. Een spel waarin ook volwassenen uitdagingen en spelplezier vinden. De titels van de spellen zijn meestal (nog) niet zo gekend bij het grote publiek. Toch zijn er van de toppers zoals 'Kolonisten van Catan' en 'Carcassonne' wereldwijd al enkele miljoenen exemplaren verkocht. 

Dat impliceert dus ook dat oudere klassiekers als Monopoly, Risk, Scrabble, Schaak of Stratego in onze club niet op tafel komen. Bij ons beleef je wél nieuwe spellen als: Pandemie, Blokus, King of Tokyo, Boonanza, Hoogspanning, Spokentrap, Weerwolven, Puerto Rico… en nog zo veel meer. De gezellige sfeer krijg je er zo bij. Want hoewel je steeds mag spelen om een spel te winnen, primeert in onze club toch het samenspelen en het spelplezier!
  
 
Spellenclub Sint-Truiden speelt twee keer per maand. 
 • De eerste vrijdag kan er vrij gekozen worden uit onze clubselectie.
 • De derde vrijdag is het themaspelavond. Die avond leggen we een selectie spellen op tafel rond een bepaald thema. 
Iedere spelavond worden er enkele nieuwe spellen -zowel eenvoudige kaart- of bordspellen, als meer complexe spellen- voorgesteld en uitgelegd. Zo leer je op een aangename manier nieuwe spellen kennen.  Ben je al een meer ervaren speler op zoek naar medespelers, dan ben je uiteraard evenzeer welkom.  Breng gerust je favoriete spellen mee.

Alle nodige gegevens (locatie, data, startuur) vind je op hun website: 
https://sites.google.com/site/spellenclubsinttruiden/

 • Boardgaming inc

Boardgaming Inc. is een Limburgse vereniging met als doel het samenbrengen van mensen die graag een goed bordspel spelen.  Ze spelen niet zozeer de alom gekende familieklassiekers (denk dan aan Monopoly, Risk, Levensweg, ..) maar kiezen vooral voor moderne bordspellen waarbij de spelbeleving centraal staat en inzicht belangrijker is dan geluk.
Ze zullen een variatie van spellen meebrengen en komen demonstreren.
http://boardgaminginc.be/
 • Oberonn, Stip en Spelhuis

Zowel bij Oberonn als bij Stip en spelhuis kan je terecht voor enkele demo's. Bij Oberonn en Spelhuis kan je terecht voor enkele spellen voor de oudere spelers. Bij Stip kunnen de kleinste onder ons hun hartje ophalen met enkele spellen van o.a. Haba.

 • De Limburgse Wolven


De Limburgse wolven zullen ook weer van de partij zijn. Wie is er een weerwolf en wie een onschuldige dorpeling? Kom het zelf meespelen om dat te ontdekken. • Game Brewer


Game Brewer is een nieuwe Belgische uitgever die met enkele mooie spellen, zoals Pixie Queen en Chimera station, in hun gamma zeker niet kunnen ontbreken op onze beurs.

Je kan bij ons de spellen komen spelen en kopen op onze beurs. Het Game Brewer-team staat jullie graag bij met raad.
http://www.gamebrewer.com

https://www.facebook.com/GameBrewer.games


 • Smart Games

Voor het eerst zal Smart games op onze beurs staan met enkele demospellen.
Smart games maakt denkspellen voor jong en oud en je speelt SmartGames waar en wanneer je maar wil, je hebt niet eens een tegenspeler nodig. Maar hoewel je SmartGames alleen kan spelen, is het natuurlijk even leuk om samen naar de oplossing te zoeken.
Kom zeker een van hun leuke spellen testen.

 • Jason St Just - Lost in Time


Jason St Just brengt zijn eerste kaartspel uit in eigen beheer. Het is een thematisch kaartspel waarin je doorheen de tijd wordt geslingerd. Zoek je weg  doorheen alle goede en slechte gebeurtenissen in de geschiedenis en probeer zo dicht mogelijk bij het jaar 2031 te geraken. Elke kaart is mooi geïllustreerd en stelt een gebeurtenis voor uit de geschiedenis. Je kan dit spel in groep of solo spelen.

Kom het spel zelf testen op onze beurs en laat je kopie signeren door de auteur zelf!
https://boardgamegeek.com/boardgame/227316/lost-time

 • De witte Ridders uit Leopoldsburg

Ze zullen hun wargame 'Flames of War' komen demonstreren. Een 15 mm battlegame met als setting WO II.

Ze spelen op vrijdagavond in Leopoldsburg, maar hebben ook een mooie selectie van bordspellen in hun verzameling die ze graag willen spelen in de club. • De golden goblins


De plaatselijke wargamesclub van Hasselt: De Golden Goblins. Ze zullen een participatie game brengen waarmee iedereen kan meespelen. Ze komen elke donderdag in Kiewit samen, waar ze voornamelijk miniatuurspellen spelen, maar waar je ook rustig wat kan bijpraten, een bordspel spelen of werken aan een van je miniaturen. • Spellenclub Lommel


2 tot 3 maal per maand is er een gezellige spellenavond in Lommel. Gevarieerd volk, en wat het belangrijkste is; een grote keuze aan gezelschapsspellen!
Van heroïsche bordspelen tot hilarische kaartspelletjes, zij hebben het in huis. Ook worden er regelmatig nieuwe gezelschapsspellen aangekocht om er zeker variatie in te houden.
Ga gerust eens langs. De eerste spellenavond is immers gratis. Ideaal dus om eens uit te proberen.
Kijk gerust eens rond op hun site. Je vindt er allerlei weetjes over hun.

 • Spellenclub diest: de SpellenbendeDe spellenbende Diest zijn een groep enthousiastelingen die hun liefde voor gezelschapsspelen willen delen met iedereen. • Adventures in Never neverland van spelontwerper Vicky Swers
Ga op avontuur en waan jezelf in de wereld van Peter Pan. Het is een spel van 4 t.e.m. 6 spelers voor kinderen tussen 10 en 65 jaar.

 • Spelontwerp: Queen's Kitchen
Tot ver buiten de grenzen van haar koninkrijk wordt de almachtige koningin Forta gevreesd. In een uitbarsting van woede ontsloeg ze haar vorige hofkok omdat hij het gewaagd had spruitjes te serveren. Zonder kok is het leven aan het hof uiteraard niet wat het moet zijn, dus heeft ze een wedstrijd georganiseerd waarin beslist zal worden wie de nieuwe hofkok wordt. Uit alle delen van het land zijn er kandidaten gekomen om voor deze titel te strijden. Wordt het Arabella de fee, wereldberoemd om haar fantastische taarten? Of houdt de koningin meer van de gerookte smaken die Fraden de draak voorschotelt? Wie krijgt als eerste 50 tafels gedekt met zijn of haar overheerlijke gerechten? • Spelontwerper Mathias Rossie
Mathias Rossie brengt enkele spellen mee die hij graag zou willen testen. 
The king is DEAD : De koning is dood! Lang leve de koning! Grijp de macht met jouw huis om een nieuwe vorst op de troon te krijgen. Dit is een snel kaartspel voor 3 tot 6 spelers. Je kan ook 2 vs 2 of 3 vs 3 spelen of zelfs 2 vs 2 vs 2.


Worst Case Scenario
What's the worst that could happen? Jij en je medespelers zijn worsten die wilden ontsnappen uit het worstenfabriek. Maar het plan liep mis en nu staan jullie op de band naar jullie einde... Miss Mayonaise en mister Mustard zullen je gaandeweg helpen of dwarsbomen. Ohja er is ook nog mister Ketchup die nogal kleverig is... Probeer om als laatste worst over te blijven door slim kaarten te spelen.
 • Spelontwerper Jeroen vande VeldeHij is al enkele jaren bezig met het uittesten van enkele leuke prototypes en is ook bezig met het overbrengen van spellen in de klas. Enkele van zijn prototypes hebben dan ook een 'historisch' kantje. Kom deze zeker uittesten op onze beurs.